Wildebrand Fysiotherapie

De definitie van gezondheid hiernaast (WHO ) omschrijft onze drive binnen het vakgebied fysiotherapie. Op een holistische wijze proberen we samen met de cliŽnt de juiste weg te vinden voor het verbeteren van zijn/haar gezondheid in brede zin. Biologische-, omgevings-, psychosociale en culturele factoren spelen een rol bij gezondheidsproblemen. In een aantal gevallen kan dit leiden tot een multidisciplinaire aanpak met een breed behandeltraject door meerdere disciplines. Wij omschrijven ons team als een "Hoofd, Hart en Handen Team", commitment en engagement zijn onze kernwoorden!

Voor wie voor wat:
Gezond bewegend functioneren is voor velen een logisch gebeuren, pas als ons lichaam gaat haperen op dit onderdeel merken we pas hoe belangrijk gezond bewegen is. Beweging hebben we constant nodig om te kunnen functioneren. Bijvoorbeeld uw rug doet constant pijn en ontneemt u de lust om te gaan wandelen, te sporten of met plezier naar uw werk te gaan. Het kan invloed hebben op uw relaties, gezin et cetera. Kortom de rugklacht alleen op zichzelf bekijken is niet voldoende.!

Beweging heeft vaak een eigen identiteit, lichaamstaal zegt heel veel voor en over de ander. Een beweging bestaat uit hoofd, hart en handen.

De fysiotherapeut houdt zich in zeer brede zin bezig met stoornissen en beperkingen van het bewegingsapparaat. Dit houdt dus in, dat we ons niet alleen bezig houden met spieren. Wij richten ons juist ook op botten, pezen, hart, longen, bloedvaten, lymfe en het centrale zenuwstelsel. Al deze elementen kunnen een negatieve invloed op het bewegend functioneren hebben en zijn in veel gevallen dan ook een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. En indien nodig dan ook geplaatst binnen een bredere context namelijk uw sociaal en maatschappelijk functioneren!

Behandeldoelen kunnen heel divers zijn. Bij veel (chronische) aandoeningen , zoals reuma, astma of copd zal het behandeldoel meer liggen op het verhogen van de belastbaarheid en het stabiliseren van de aandoening. Dit kan bijvoorbeeld door oefeningen en instructie op het gebied van het algemeen dagelijks leven. Bij een rugblessure zal het behandeldoel liggen op volledig herstel van de belastbaarheid van de rug en het aanleren van copinggedrag om rugproblemen te voorkomen.

Hebt u klachten op het gebied van het bewegingsapparaat dan kunt u bij ons terecht.

Individuele Behandeling:
Wij bieden individuele fysiotherapeutische behandelingen 6 dagen †per week, u kunt binnen 24 uur bij ons terecht voor behandeling, vanzelfsprekend kunt u aangeven door wie u behandeld wilt worden.†

Multidisciplinaire trajecten:
In sommige situaties biedt een multidisciplinair behandeltraject uitkomst. Onze praktijk biedt naast fysiotherapie en psychologie, ook multidiscciplinaire trajecten waarbij nauw samengewerkt wordt met onder andere een haptonoom, diŽtiste, arts, voedingsconsulent, coach en dergelijke.

Voorbeelden hiervan zijn spanningsklachten, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, burnout, eetstoornissen.

Groepen
Wij hebben in onze zeer ruime oefenzaal verschillende oefengroepen waaronder

 • Diabetes†

Onder begeleiding van een ervaren en diabetes geschoolde fysiotherapeut volgt u een maatwerkprogramma om uw diabetes te stabiliseren cq te verminderen. Ook hier worden † † † † † † † vaak maatwerk trajecten uitgezet met oa dietist en/of psycholoog. Belangrijkste behandelbare componenten bij diabetes type 2 zijn OVERGEWICHT EN BEWEEGARMOEDE. Door overgewicht aan te pakken krijgt het insuline producerende orgaan, de alvleesklier weer de kans om op normaal niveau voldoende insuline te produceren voor het lichaam. Bewegen zorgt ervoor dat onze cellen gevoeliger worden voor insuline.

 • Astma en COPD

Wij zijn binnen onze praktijk gespecialiseerd in astma en copd. Jarenlang heeft Jean-Pierre les gegeven (en regelmatig nog) bij beweeggroepen van het astma fonds in ziekenhuis Roosendaal. Op onze locaties geven wij meerdere malen beweegtraining aan astma en copd patiŽnten. Komt u gerust eens langs voor meer uitleg, de koffie staat klaar.

 • Fibromyalgie
  Voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidsklachten bieden we een multidisciplinair traject waarbij bewegen, coping, leefregels en dergelijke allemaal aan bod komen. Door de grote diversiteit aanklachten bieden wij in alle gevallen een maatwerk traject, dat wat u nodig heeft en belangrijk vindt verwerken wij in uw programma. Voor de een zal dit meer coaching zijn op energie management, voor de ander zal dit meer coaching op bewegen kunnen inhouden.

Disciplines

 • Algemene fysiotherapie, al onze fysiotherapeuten zijn gediplomeerd en hebben hun voorkeuren of aandachtsgebieden binnen onder andere de ortopaedie, neurologie, revalidatie, medische training, jongeren, ouderen en dergelijke;
 • Sportfysiotherapie voor specifiek sportgerelateerde aandoeningen kunt u terecht bij onze sportfysiotherapeut. Hij is expert op dit gebied. En ook onze sportmasseur. Denk bijvoorbeeld aan sportblessures, hersteltrainingen, testen, trainingsadvies. 2 keer per week hebben wij ook spreekuur bij de plaatselijke voetbalclub in Woensdrecht: WVV. Wij hebben een gratis inloopspreekuur in sportcentrum Fit en Slank in Hoogerheide. Kortom wij zitten daar waar de sporters zijn en zijn makkelijk en goed bereikbaar.
 • Arbeidsfysiotherapie. De arbeidsfysiotherapeut is de expert op het gebied van werkgerelateerde aandoeningen en klachten, maar ook preventie. Denk bijvoorbeeld aan nek en schoudersyndroom (vroegere RSI). De arbeidsfysiotherapeut screent uw klachten, maar ook uw werkplek en belasting/belastbaarheid. De arbeidsfysiotherapeut kan ook een brug functie vervullen naar uw arbodienst.
 • Manuele therapie. De manueel therapeut heeft meer mogelijkheden om aandoeningen binnen het domein te behandelen en wordt in de volksmond ook wel "de kraker"genoemd!
 • Mulligan methodiek, een methode om pijnvrij te kunnen mobiliseren met een snel en goed resultaat.
 • Kinesiotaping, onze speciale en unieke tape! Wij zijn de specialist op dit gebied. Het is een methode om spieren te omzwachtelen bij specifieke klachten. De tape is rekbaar en daarmee vergelijkbaar met de huid. Zo wordt de spier niet vastgezet en kan men zich vrij bewegen met feitelijk ondersteuning door de tape. Hoe en waar de tape geplaatst wordt is niet willekeurig. Onze fysiotherapeuten en sportmasseur weten precies de juiste plek te vinden om uw klachten zo effectief en efficiŽnt mogelijk te verhelpen. Daarnaast geven wij opleidingen in kineiotaping!†
 • Longfysiotherapie, een specialisatie binnen de fysiotherapie voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen zoals copd (chronische bronchitis, longemfyseem), cystic fibrosis en astma.

 • Openingstijden fysiotherapie

Dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 20.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 12.00 uur

Telefoon: 0164-620838

actueel