"Je-Zelf"

Afbeelding

PSI ? Holland start nog dit voorjaar jaar met de opleiding Psycho Sociaal Counselor

 

Zelf: Het vraagstuk of waagstuk!
"Wat is het leven, wat houdt het in, wat betekent het gaande weg, ben je geworden wie je wil zijn of wie de ander wil dat jij bent, is het nature of nurture, is het de waan van de dag, zit je je zelf in de weg, zijn het de verplichtingen, de uitdagingen of de beperkingen, wie bepaalt de koers, heb je überhaupt een koers?", ...................................., vraagstukken die we allemaal gaandeweg en in de ontwikkeling van ons leven tegenkomen. Idealen ooit gevormd in je kind zijn, je puberteit en uiteindelijk ergens uitkomen waarvan je zelf niet verwacht had dat dit het zou zijn. Is dit het dan ook?.
Dit vraagt om een herijking, een herevaluatie van Je-Zelf. Zelfreflectie, zelfonderzoek en op weg naar het grote Zelf - zoals Jung het mooi omschreef - in het individuatieproces aan de slag met Je Zelf.
Het doel van individuatie is het "zich-zelf" leren kennen, wat leidt tot verwerkelijking van het zelf. Een proces van bewustzijnsverruiming, ontwikkeling van je persoonlijkheid. Individuatie als proces tot mogelijke verwerkelijking van wat er in je zit, het belangrijkste doel in ons leven, beïnvloed door diverse processen. Wat is eigen, wat is zelf, wie ben ik, wat wil ik, kan ik en doe ik uiteindelijk Zelf.
In de waan van de dag vraagstukken die we wegdrukken, verborgen houden of liever uit de weg gaan bewust, onbewust, onderbewust, terwijl ons bovenbewustzijn en intuïtie juist de alles overstijgende waarden en krachten zijn die leiden tot zelfverwerkelijking.De aanpak
Samen met "Je-Zelf" aan de slag, klinkt apart en is uitdagend. In een week tijd krijg je de kans om je zelf te onderzoeken, te spiegelen, je levensloop te beschouwen, je idealen op te halen of terug te vinden, je talenten te beschouwen, te verruimen en het Zelf te verrijken. Je gaat alleen en in de groep aan de slag, de interactie met Je-Zelf en anderen 
Een week waarin je met diverse werkvormen individueel, met de groep of in aparte sessies met je trainer/coach, aan de slag gaat, zoals:
·         testjes voor zelfonderzoek van persoonlijkheid, psyche, talenten .................
·         werkvormen om te reflecteren, te spiegelen en te oefenen
·         opdrachten om uit te werken, te overdenken, te voelen en te ervaren
·         ontspanning door massages
·         individuele gesprekken met een psycholoog en/of counselor
·         groepsgesprekken
·         inwendige verrijking van de mens met heerlijke diners, lunches en vrije tijd
·         lezen, muziek luisteren, koken etcetera
met inspirerende en ervaren trainers.

 


 
Waar en wanneer 
PSI ? Holland beschikt over schitterende locaties in Nederland, de Ardennen en Spanje om een week in een omgeving aan "Je-Zelf" te werken.
De "Je-Zelf"programma's starten meerdere keren per jaar en vraag ons naar de planning. In een aantal gevallen kan het programma uitstekend gecombineerd worden met cq als integraal onderdeel worden aangeboden binnen een psychotherapie in onze psychotherapiepraktijk.Kosten
Vraag nadere informatie aan bij Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. en kijk op onze site www.wildebrand.nl naar onze nieuwsbrief.

 

 

actueel