Start opleiding

Afbeelding

PSI ? Holland start nog dit voorjaar jaar met de opleiding Psycho Sociaal Counselor

Het ruisen van de Noordzee, de Razende Bol in het vizier of het kabbelen van het helder blauwe zeewater aan de Mediterranee? Studeer je straks aan het strand met de meeste zonuren in Nederland, Den Helder,  of wordt het onder de palmbomen aan de Spaanse Costa van BolNuevo? In beide gevallen een inspirerende omgeving om een opleiding te volgen én aan "Je-Zelf" te werken!.   

HPSI ? Holland, de opvolger van de Wildebrand Academie, start nog dit voorjaar met de 4de opleidingsgroep Psycho Sociaal Counselor (PSC). De eerdere groepen zijn inmiddels afgestudeerd en voor een groot deel aan de slag in het mooie werkveld van de psychosociale hulpverlening. Voorbeelden zijn beroepen als zelfstandig coach/counselor, wmo consulent, P&O/HRM adviseur, opleider/trainer, muziektherapeut, paardencoach, lichaamsgericht werker, fysiotherapeut

PSI, de 23ste letter van het Griekse alfabet staat voor het parapsychologische en de verbindende relatie, tussen de één en de ander, de meerdimensionele interactie tussen beiden. Realistisch en in de praktijk direct toepasbaar op een integratieve humanistische en holistische basis. Niet het model is leidend, maar biedt slechts een basis voor een unieke maatwerkaanpak tussen de één en de ander!

Opleidingen van PSI ? Holland

Naast de PSC opleiding zijn er andere opleidingen, zoals:

 • Management Ontwikkel  Trajecten
 • Coaching
 • Persoonlijke effectiviteit voor Professionals
 • Senioren Perspectief in je loopbaan (SPIL!)
 • Teambuilding
 • Intervisie voor Professionals
 • Psycho Sociaal Therapeut

maar ook therapeutische herstelweken of nog mooier "Je-Zelf" programma's in Spanje, de Ardennen en Nederland!

De opleidingen PSC en PST

Deze opleidingen zijn speciaal voor professionals, die al werkzaam zijn in een mensgericht beroep, bijvoorbeeld als hrm adviseur, fysiotherapeut, counselor, (toegepast) psycholoog, maatschappelijk werker, manager, docent.

Wat en hoe?

Je start met de PSC opleiding met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar. In een interactieve setting ga je in een inspirerende groep en enthousiaste docenten direct aan de slag met de theorie en het toepassen in de praktijk. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

 • psychosociale basiskennis
 • diverse stromingen in de psychologie
 • counselingvaardigheden
 • medische basiskennis
 • diagnostiek
 • interpreteren van testuitslagen
 • schrijven van rapporten
 • weerstanden, projectie, groei, overdracht en tegenoverdracht
 • neurologische aspecten

Naast de opleidingsdagdelen ga je in de praktijk aan de slag (verplichte stage) en heb je een nauw contact met de docent, waarbij je ervaringen kunt delen, reflecteren en eventueel advies kan krijgen.

De PST opleiding volgt op de PSC opleiding en levert verdere verdieping op de kennis die is opgedaan tijdens de PSC opleiding. Vaardigheden worden verstevigd door oefening en uitwisseling van ervaringen. Je krijgt diagnostiek, leert werken met testen, de DSM V kwalificaties, e.d..

De opzet is dat wie de opleiding PSC en PST succesvol heeft afgerond, zelfstandig in de praktijk aan de slag kan als Psycho Sociaal Therapeut. Binnen het huidige stelsel van de ziektekostenverzekeringen kun je dan aan de slag met gehele of gedeeltelijke vergoedingen (mits je ook minimaal een afgeronde hbo opleiding in een mensgericht beroep hebt!).

De opleiding PSC is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen Complementaire Geestelijke Gezondheidszorg (SKB) als 1 jarige opleiding. Samen met de opleiding PST zal de tweejarige opleiding starten (waarvoor accredidatie in aanvraag is).

Waar en wanneer?

De opleidingen worden in diverse vormen en op unieke locaties aangeboden. Bijvoorbeeld dit voorjaar al in BolNuevo, Spanje, op de Wildebrand locaties in Bergen op Zoom of aan de kust in Noord-Holland. Allemaal inspirerende omgevingen!

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. en wij sturen je binnen enkele dagen meer informatie toe (zie ook onze website en link op www.wildebrand.nl).

Speciale aanbieding: Schakelklas!!
Mocht je een gerichte vooropleiding hebben, bijvoorbeeld een posthbo opleiding Adviseren en Coachen voor professionals, een andersoortige maatwerkopleiding naast je vierjarige basisopleiding in een mensgericht beroep, dan bestaat de mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor een deel van de PSC opleiding en kan je deelnemen aan een schakelklas om vervolgens versneld in te stromen aan de PST opleiding! Vraag nadere informatie aan bij Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Nadere informatie
PSI is te vinden via de website van www.wildebrand.nl of nadere info via Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

   

 

 

   

 

 

actueel