Beweeggroepen

Een van de meest belangrijke veroorzakers van bewegingsgerelateerde aandoeningen is beweegarmoede, te weinig beweging. Of u nu een pondje teveel heeft, copd, pijnlijke knieën of rugklachten heeft, op de juiste manier bewegen doet wonderen!

Onze praktijk biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan medische fitness. U krijgt van onze fysiotherapeut of sportarts een volledig aangepast programma om op deze wijze uw belastbaarheid te verhogen.

De ervaring die wij hebben met deze beweeggroepen is zeer positief. De lessen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeut en naast het serieuze sporten en harde werken, wordt er altijd veel gelachen. Het lotgenotencontact geeft ook een positieve bijdrage aan de lessen. De lessen zijn voor bijna iedereen te volgen, mensen die wat vaker moeten rusten krijgen uitgebreid de gelegenheid om wat vaker te pauzeren en de koffie of thee bieden wij u gratis aan.

NIEUW: RUGSCHOOL Ongeveer 80% van de westerse bevolking heeft weleens last van rugklachten. Vaak gaan deze klachten vanzelf weer over, echter bij een deel van de mensen zijn de klachten chronisch of komen deze klachten met grote regelmaat terug, waardoor men zelfs lichte tot ernstige beperkingen in het dagelijks leven ervaart. Uit onderzoek blijkt dat door middel van oefentherapie gericht op spierversterken rondom de zwakke plekť in combinatie met mobiliserende oefeningen klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen.

Heeft u rugklachten: dan is de rugschool iets voor u !

 

BEWEEGPROGRAMMA ‘s

Wildebrand biedt diverse beweegprogramma’s aan  waarbij met een Small Group en meerdere disciplines een volledig programma wordt gegeven.

Rug Beter

Rug beter is een programma gericht op het verhogen van de belastbaarheid van de wervelkolom. In dit programma komen ook de do s and dont’s uitgebreid aan de orde. 

DOEL: verminderen pijnklachten, verhogen belastbaarheid wervelkolom

CURSUSDUUR: 3 maanden

CURSUSINHOUD:

-          Gedurende 3 maanden  2 maal per week groepstraining ( 22 trainingen) . Training is e rop gericht om de volledige core stab te verhogen/till, lifttechnieken, stabiliteit, coordinatie

-          2 maal bijeenkomst van 1.5 uur  THEORIE over Rugklachten (2 bijeenkomsten)

 AANTAL DEELNEMRS : max 12

START  :   elk kwartaal

CURSUSTIJDEN: Maandag  en  donderdag   18.30  19.30

Prijs:   135,00   all-in (  of  45 euro per maand)

 

COPD en ASTMA

Heeft u Astma of Copd? Wij bieden u de mogelijkheid voor individuele en/of groeptherapie. In veel gevallen wordt uw therapie vergoed door uw zorgverzekeraar. Bel of mail gerust voor meer vragen

 

CHALLENGE (vitaliteitsprogramma)

Steeds meer mensen ervaren in hun leven “vermoeidheid die niet overgaat, moe opstaan, weinig energie, geen puf om iets te ondernemen, ….”. De hectiek van het leven ontneemt ons vaak de benodigde zelfzorg die nodig is om je goed te voelen. Dit betekent vaak een gebrek aan bewegen, een gebrek aan ontspanning ( de tijd nemen voor een goed boek, een wandeling of met vrienden samen te zijn), een gebrek aan goede voeding et cetera……

Bijjna 1 miljioen mensen in Nederland hebben diabetis 2 (ouderdomssuiker). Meer dan 3 milioen mensen hebben het metabool syndroom, een voorloper op ouderdomssuiker. Samengevat is bewegingsarmoede in combinatie met overgewicht een groot risico en op dit moment de grootste kostenpost in de gezondheidszorg.

 Vanuit deze gedachte hebben wij de challenge opgezet, een multidisciplinair beweegprogramma voor iedereen die iets aan zijn/haar vitaliteit wil doen.  Je weer goed willen voelen. Voor de een betekent dit afvallen en bewegen, voor de ander juist aankomen en bewegen.

Over afvallen willen we nog wel even wat kwijt.  Afvallen is moeilijk, de bekende knop moet om, maar waar zit in hemelsnaam die knop!! Afvallen is moeilijk enerzijds, maar kan ook simpel zijn anderzijds! Wij zijn niet van de shakes, maagopvullers, anti honger pillen, waarzeggers, handopleggers, magneetjes etc. Ons team gelooft in life style change. Meer bewegen en ongetwijfeld afscheid nemen van enkele eetgewoontes. That's all. U zult afvallen, wellicht minder fysieke klachten krijgen en weer meer energie krijgen.   

Programma

-          O meting. U krijgt bij deelname eerst een uitgebreide intake door zowel fysiotherapeut als voedingsconsulent, en indien nodig van een psycholoog. Vanuit dit gesprek worden uw doelen geformuleerd.

-          Programma: 3 maal per week 1 uur sporten onder begeleiding van fysiotherapeut

 

-         Voedingscoaching door voedingsconsulent. (eventueel kunt u deelnemen aan het fit en slank programma).

Diabetis 

Onder begeleiding van een ervaren en diabetis geschoolde fysiotherapeut volgt u een maatwerkprogramma om uw diabetis te stabiliseren cq te verminderen. Ook hier worden maatwerk trajecten uitgezet met onder andere diëtist en/of psycholoog. Belangrijkste behandelbare componenten bij diabetis type 2 zijn OVERGEWICHT EN BEWEEGARMOEDE. Door overgewicht aan te pakken krijgt het insuline producerende orgaan, de alvleesklier weer de kans om op normaal niveau, voldoende insuline te produceren voor het lichaam. Bewegen zorgt ervoor dat onze cellen insuline gevoeliger gaan worden.

Fibromyalgie

Voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidsklachten bieden we een multi disciplinaire traject waarin bewegen, copingstijlen en leefregels aan bod komen. Door de grote diversiteit aan klachten bieden wij in alle gevallen een maatwerktraject. Dat wat u nodig heeft en belangrijk vindt verwerken wij in uw programma. Voor de een zal dit meer coaching zijn op energie management, voor de ander zal dit meer coaching op bewegen kunnen inhouden.


Claudicatio intermittens ( etalagebenen)

Onze praktijk is gekoppeld aan claudicationet. Indien u specifieke looptraining wilt krijgen voor uw aandoening of verwezen wordt door uw vaatspecialist/chirurg kunt u bij ons terecht.

 

actueel